PLOTKURSER I KØBENHAVN

Plot 1 og Plot 2 er de eneste skrivekurser i Danmark, der giver dig et intensivt forløb med fokus på plot. Kurserne er Plotværkstedets klassiske plotkurser, og med dem får du en god forståelse af plottet og en alsidig værktøjskasse med begreber og metoder.

Endelig kan vi mødes i den virkelige verden – og holde kurser igen!

"Malene er ikke bare en eminent dygtig og velforberedt underviser, hun skaber sig også hurtigt en sublim forståelse for den enkelte kursists udgangspunkt og ståsted i processen."

Maria Kjær Madsen

"Kære Malene. Det er imponerende så skarpt, du ser på ens plot og slår ned på præcis de steder, hvor noget skurrer. Og endnu bedre: Med gode og effektive spørgsmål får du historien tilbage på skinnerne."

Andreas Hansen

"Plot 1 har været en sand øjenåbner for mig i forhold til min egen tekst. Og så kan Malene altid ryste en historie ud af ærmet, som understreger pointen. Et must for enhver vordende skønlitterær forfatter!"

Ulla Hinge Thomsen

"Den absolutter bedste knowhow i forhold til at ideudvikle sit plot. Som menneske efterlades man taknemmelighed over Malenes gavmildhed med hendes kreative evner. "

Rasmus Lars Jensen

"Malene har et beundringsværdig talent for at sætte sig ind i andres materiale og en helt unik evne til at slå ned lige dér, hvor det halter – dér, hvor du for alvor kan blive bedre."

Kirsten Hansen

"Kære Malene, Mange tak for supergod undervisning! Dit engagement i dine kursister og den faglighed der bakker det op er guld værd!"

Jeppe Sandholt

Plot 1

LEKTION 1
: Giver dig en afklaring af begrebet plot, og du får en grundlæggende forståelse af karakter og bevægelse som fundamentalt for plottet. Indeholder bl.a. udvikling af en karakters adfærd, motivation og bevægelse, og vi lader “plotkanonen”.

LEKTION 2
: Giver dig begreber og redskaber til at forstå din historie i en grundlæggende menneskelig kontekst og en metode til at arbejde med mulige slutninger. Indeholder bl.a. grundfortællinger, indre og ydre historier og mulige slutninger.

LEKTION 3: 
Bliv skarp på historiens kerne, og hvordan man kan undgå postulater og konstruktioner. Indeholder bl.a. hovedkonflikt, forhindringer, forsinkelser og “Den naturlige historie”.

LEKTION 4: 
Indfører dig i grundlæggende greb, der kan hjælpe dig med at strukturere din fortælling. Indeholder bl.a. plotbeat, akter og vendepunkter.

Bonus: Undervejs kommer vi også ind på  arkeplots og miniplots, og hvordan vi kan arbejde med vores historier, når de mangler fremdrift eller har en passiv hovedkarakter.

Nyt hold: Opstart 21. februar 2023: MELD DIG HER!

Plot 2

LEKTION 1: Du får flere værktøjer til at arbejde med hovedkarakterer og sidekarakterer og deres relationer. Indeholder blandt andet minefelter, arketyper, karakterens tjekpoint og et eksempel på, hvordan du kan orkestrere din historie med hovedkarakterer og sidekarakterer.

LEKTION 2: Du får en forståelse af, hvad der er hovedplot, og hvad der er sideplot, hvordan du kan arbejde med dem og et eksempel på, hvilken funktion karakterer kan have for plottet.
Indeholder blandt andet hovedplots, underplots og karakterfunktioner.

LEKTION 3: Du får en grundlæggende introduktion til spænding og en række fortællegreb.
Indeholder blandet andet “at give og fratage venner”, “at sætte mere på spil”, “at øge risikoen”, timelocks, planer, foreshadow og pay off, hemmeligheder, overraskelser, gentagende motiv og repetition og kontrast.

LEKTION 4: Vi gennemgår skriveprocessen og diskuterer de forskellige faser.

NB: Det er en forudsætning for deltagelse på Plot 2, at man har taget Plot 1.

Skriv dig på ventelisten og få besked, når optag til Plot 2 åbner

Skriv bedre plots til dine romaner

Plot 1 og Plot 2 er de eneste skrivekurser i Danmark, der giver dig et intensivt forløb med fokus på plot. Kurserne er Plotværkstedets klassiske plotkurser, og med dem får du en god forståelse af plottet og en alsidig værktøjskasse med begreber og metoder.

Det praktiske

Kurserne består af fire lektioner og er en kombination af fælles gennemgang, øvelser og diskussioner. Du kan tage dit eget skriveprojekt med på kurset og bruge det som udgangspunkt for opgaverne.

Jeg lægger vægt på at holdene ikke er for store, og at kursisterne til hver gang arbejder hjemme og bruger de nye begreber og redskaber i arbejdet med deres eget skriveprojekt. 

I hver lektion giver jeg en fælles feedback på hjemmearbejdet. Du får klart mest ud af kurset, hvis du tager det på et tidspunkt, hvor du er i gang med en roman eller skal i gang med din næste roman.

Det kan godt være et inspirerende kursus, hvis du skriver noveller eller arbejder journalistisk, men kurset er skræddersyet til arbejdet med romaner.

Kurserne løber fast over fire tirsdag aftener fra klokken 17:00 - 20:00.

Kurserne holdes i Hvidehus på Valbygaardsvej 64 A, 2500 Valby.

Der er max 9 deltagere.

Underviser: Malene Kirkegaard

Nyt hold: Opstart Plot 1 den 21. februar 2023: MELD DIG HER!

MALENE KIRKEGAARD

Malene Kirkegaard er filminstruktør fra Den Danske Filmskole. Hun har været chef for Radioteateret og driver i dag Plotværkstedet, der har specialiseret sig i at arbejde med plot for skønlitterære og genrebårne (krimi, thriller, scifi og fantasy) romaner.

Hun arbejder fortrinsvis sammen med prosaforfattere om at udvikle univers, karakterer og handling til deres næste bog. 

Et lille udvalg af de forfattere, hun har arbejdet sammen med: Jens Blendstrup, Sara Blædel, Pernille Boelskov, Sanne Bjerg, Lotte Garbers, Thomas Rydahl, Charlotte Weitze, Jonas Langvad & Anne Mette Lundtofte.

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive med  spørgsmål:
M: 2990 3262
E: [email protected]

Læs interview i Politiken
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.