Glaz Serups Skriveværksted

Vil du skrive bedre? Trænger du til et sprogligt boost? Martin Glaz Serup er en af Danmarks bedste undervisere i creative writing, og hans skriveværksted skærper din sans for sproget og gør dig skarpere til at redigere dine egne tekster. Kurset er ikke for nybegyndere og kræver et par års skrivepraksis.

Er Glaz Serups Skriveværksted noget for mig?

Måske. Vigtigst er det, at du er ambitiøs og har et seriøst forhold til din skrivepraksis. At du faktisk skriver regelmæssigt og vil noget med det.

Hvis du kun har denne ene bog i dig - dine erindringer - så er kurset sikkert ikke noget for dig.

Det er en forudsætning for at deltage på kurset at man er aktiv. Det betyder i praksis at du til hver gang skal skrive, læse og give respons på de andres tekster.

Alt efter hvor hurtigt du skriver og læser, skal du bruge et sted mellem 3 - 6 timer til forberedelse om ugen.

Genren du skriver i er ligegyldig. Vigtigst er det, at du er ambitiøs og har et seriøst forhold til din skrivepraksis.

Alle genrer og stilarter er velkomne, så længe man arbejder med det formål at skrive den bedst mulige tekst. 

Hver gang har du og de andre cirka fem siders tekst med. Du kan skrive nyt fra gang til gang, eller hvis du allerede arbejder på en længere tekst, kan du komme med forskellige uddrag fra den.

Alle genrer og stilarter er velkomne, så længe man arbejder med det formål at skrive den bedst mulige tekst. 

Alle genre og stilarter er velkomne, også også nonfiction som f.eks essays, rejsebeskrivelser og reportager, og det man på engelsk kalder creative nonfiction. 

NOGET OM DET PRAKTISKE

Martin Glaz Serups Skriveværksted løber over tre gange fire timer. Hver aften er en blanding af teori, tekstlæsning i grupper og tekstlæsning i plenum under Martins vejledning. Alle deltagere får læst tekster hver gang, og det er en forudsætning for at deltage, at du på forhånd læser de tilsendte tekster fra den gruppe, du er en del af.

Inspiration

Hver aften indleder Martin Glaz Serup med et kort inspirationsoplæg. Det kan handle om litterære genrer og læserkontrakter, om forfatterens og litteraturens stemme, om brug af synsvinkler og andet – alt sammen med fokus på hvad det betyder for vores arbejde med teksterne.

 

Tekstlæsninger

Den første aften bruger vi lidt tid på at hilse på hinanden og på en introduktion af tekstlæsning som metode, og så skal vi ellers læse de første tekster. Vi læser både tekster i plenum og går ud i mindre grupper og diskuterer hinandens tekster. Alle kursister får tre tekstlæsninger af sine egne tekster i grupperne, og mindst én tekstlæsning i plenum i løbet af kurset.

Hvor og hvornår

Den første tekst skal afleveres den 25. maj.

Mødedatoer:
2. juni 17:00 - 21:00
16. juni 17:00 - 21:00
30. juni 17:00 - 21:00

Adresse:
Hvidehus, Valbygaardesvej 64A
2500  Valby

DU BLIVER UNDERVIST AF MARTIN GLAZ SERUP

Martin er uddannet fra Forfatterskolen i København og har en ph.d. i Litteraturvidenskab.

Han har undervist fast i Skrivekunst på Syddansk Universitet, på Forfatterskolen for Børnelitteratur under Århus Universitet, og gennem de sidste 10 år på Litteraturvidenskab på Københavns Universitet.

Han har over tyve bøger bag sig, både digtsamlinger, børnelitteratur og litteraturteori, flere af dem er oversat og udkommet i udlandet.

Martin har blandt andet modtaget Københavns Universitets Guldmedalje, Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat og Michael Strunge-prisen.

Martin på Wikipedia

Forfatterinterviews, nyheder og tilbud.

Skriv dig på Plotværkstedets nyhedsbrev, så får du nyheder, tilbud, videoer og forfatterinterviews lige i din inboks. Er du på mailinglisten får du også mulighed for at melde dig på nye kurser, før jeg slår dem op på Facebook. Jeg sender ud 10 - 12 gange om året, og jeg lover ikke at spame din mailboks.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.