Malene er ikke bare en eminent dygtig og velforberedt underviser, hun skaber sig også hurtigt en sublim forståelse for den enkelte kursists udgangspunkt og ståsted i processen.

Maria Kjær Madsen

Kære Malene. Det er imponerende så skarpt, du ser på ens plot og slår ned på præcis de steder, hvor noget skurrer. Og endnu bedre: Med gode og effektive spørgsmål får du historien tilbage på skinnerne.

Andreas Hansen

Plot 1 har været en sand øjenåbner for mig i forhold til min egen tekst. Og så kan Malene altid ryste en historie ud af ærmet, som understreger pointen. Et must for enhver vordende skønlitterær forfatter!

Ulla Hinge Thomsen

Den absolutter bedste know how i forhold til at ideudvikle sit plot. Som menneske efterlades man taknemmelighed over Malenes gavmildhed med hendes kreative evner.

Rasmus Lars Jensen

Malene har et beundringsværdig talent for at sætte sig ind i andres materiale og en helt unik evne til at slå ned lige dér, hvor det halter – dér, hvor du for alvor kan blive bedre.

Kirsten Hansen

Kære Malene, Mange tak for supergod undervisning! Dit engagement i dine kursister og den faglighed der bakker det op er guld værd!

Jeppe Sandholt

Skriv bedre plots til dine romaner.

Plot 1 og Plot 2 er de eneste skrivekurser i Danmark, der giver dig et intensivt forløb med fokus på plot.

Plot 1 giver dig en grundlæggende indføring i at arbejde med plot. Du bliver præsenteret for en række begreber og værktøjer, og du får mulighed for at øve dig i at bruge dem.

Kurset består af fire lektioner og er en kombination af fælles gennemgang, øvelser og diskussioner. Du kan tage dit eget skriveprojekt med på kurset og bruge det som udgangspunkt for opgaverne.

PLOT 1, LEKTION 1
: Giver dig en afklaring af begrebet plot, og du får en grundlæggende forståelse af karakter og bevægelse som fundamentalt for plottet. Indeholder bl.a. udvikling af en karakters adfærd, motivation og bevægelse, og vi lader “plotkanonen”.

PLOT 1, LEKTION 2
: Giver dig begreber og redskaber til at forstå din historie i en grundlæggende menneskelig kontekst og en metode til at arbejde med mulige slutninger. Indeholder bl.a. grundfortællinger, indre og ydre historier og mulige slutninger.

PLOT 1, LEKTION 3: 
Bliv skarp på historiens kerne, og hvordan man kan undgå postulater og konstruktioner. Indeholder bl.a. hovedkonflikt, forhindringer, forsinkelser og “Den naturlige historie”.

PLOT1, LEKTION 4: 
Indfører dig i grundlæggende greb, der kan hjælpe dig med at strukturere din fortælling. Indeholder bl.a. plotbeat, akter og vendepunkter.

Plot 2 – Fyld din værktøjskasse

Hvor plot 1 har fokus på, at du får etableret gode rammer og et solidt fundament for din historie, så har plot 2 fokus på, at du får fortalt din historie og forvaltet dit stof så interessant som muligt inden for dit skriveprojekts rammer.

LEKTION 1: Du får flere værktøjer til at arbejde med hovedkarakterer og sidekarakterer og deres relationer. Indeholder blandt andet minefelter, arketyper, karakterens tjekpoint og et eksempel på, hvordan du kan orkestrere din historie med hovedkarakterer og sidekarakterer.

LEKTION 2: Du får en forståelse af, hvad der er hovedplot, og hvad der er sideplot, hvordan du kan arbejde med dem og et eksempel på, hvilken funktion karakterer kan have for plottet.
Indeholder blandt andet hovedplots, underplots og karakterfunktioner.

LEKTION 3: Du får en grundlæggende introduktion til spænding og en række fortællegreb.
Indeholder blandet andet “at give og fratage venner”, “at sætte mere på spil”, “at øge risikoen”, timelocks, planer, foreshadow og pay off, hemmeligheder, overraskelser, gentagende motiv og repetition og kontrast.

LEKTION 4: Vi gennemgår skriveprocessen og diskuterer de forskellige faser.
Vi taler også om arkeplots og miniplots, og hvordan vi kan arbejde med vores historier, når de mangler fremdrift eller har en passiv hovedkarakter.

NB: Det er en forudsætning for deltagelse på Plot 2, at man har taget Plot 1.

Gode skrivehilsner

Malene Kirkegaard

Plot 1 start 23. oktober

HOLD 18063 NB: Tirsdag aften!
Dato: 22. oktober 2018 / 29.oktober 2018 / 5. november 2018 / 12. novmber 2018
Tid: 17:00 – 20:00
Sted: Valbygaardsvej 64A, 2500 Valby
Pris: 2699,- (incl kaffe & the)
Deltagere: Max 9
Underviser: Malene Kirkegaard

Lyt og abonner på PlotCast – en podcast med forfatterinterviews produceret i samarbejde med Palle Schmidt.